Мінський священник БПЦ МП Владислав Богомольник з 19 січня оголосив про своє голодування. На такий крок він зважився, щоб висловити свою солідарність з Ігорем Лосиком, адміністратором телеграм-каналу «Білорусь головного мозку», який голодує  з 15 грудня 2020 року.

Як повідомляє Tut.by, священник Владислав надіслав до редакції листа, в якому роз’яснює мотиви свого вчинку.

“Якщо станеться непоправне, я постараюся протриматися стільки ж днів, скільки протримався він. Сподіваюся, що до цього не дійде, і йому замінять запобіжний захід на домашній арешт. Або він сам відмовиться від задумки, якщо дізнається, що тепер мова йде не тільки про його власне здоров’я”, – йдеться в листі.

За словами Богомольника, він написав листа Ігорю Лосику, в якому розповів про свій намір.

Він вважає, що Ігорю нема на що розраховувати, владі, схоже, байдуже, що з ним станеться.

Нагадаємо, адміністратора телеграм-каналу “Білорусь головного мозку” Ігоря Лосика затримали 25 червня. Стало відомо, що він проходить у кримінальній справі за ст.  “Організація та підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або активна участь в них”.

Ігор Лосик  оголосив голодування 15 грудня, коли стало відомо, що йому висунули нове звинувачення – за статтею 13 (підготовка до злочину) Кримінального кодексу в частині 2 статті 293 (участь у масових заворушеннях). Це і дозволило в перспективі продовжити термін утримання політв’язня під вартою. Скарга на продовження терміну ув’язнення була відхилена.

Повідомляється, що 19 січня Ігорю Лосику стало гірше: з’явилися проблеми з тиском і слабкість. Він розмовляв з психологом. Поки Лосик має намір продовжувати голодування.

Comments are closed.