Митрополит Валенсії (східна Іспанія) кардинал Антоніо Каньїсарес оголосив, що створений у час пандемії фонд «Pauperibus» проведе аукціон творів задля подолання бідності, що посилюється через пандемію. Про це повідомляє Credo.

Як пояснив ієрарх, найближчим часом нова інституція проведе аукціон творів мистецтва, що є власністю місцевої Церкви. Кардинал додав, що кошти від їх продажу підуть на фінансову допомогу для найбільш потребуючих.

«Ці засоби послужать для покриття найпильніших видатків для бідних», — уточнив ієрарх. Це, зокрема, купівля їжі, щоб нагодувати голодних, забезпечення притулку тим, хто потребує даху над головою, купівля ліків.

Із заяви іспанського ієрарха випливає, що найближчими тижнями на аукціон буде виставлено близько 40 картин, які належать архідієцезії Валенсії.

«Ми розпродуємо їх, щоб задовольнити потреби найубогіших і найслабкіших, — пояснив кардинал Каньїсарес, додаючи, що серед цінних предметів, продаж яких має підтримати фонд «Pauperibus» («Для бідних»), будуть зокрема скульптури та нагрудні хрести з його приватної колекції.

«Ваш єпископ збирається відмовитись від благ, які не є ні його, ні вашими, шановні валенсійці, але призначені для бідних, — сказано в цьому комюніке, — оскільки Церква є з бідних і для бідних».

«Ці роботи перестануть прикрашати стіни архієпископського палацу, щоб бути присвяченими поклонінню та служінню Богу через бідних, вразливих і потребуючих», – зазначив він.

Перед тим, як ці твори будуть розпродані, мешканці Валенсії матимуть змогу їх побачити на публічній виставці. Також на цій виставці буде зазначено, які саме проєкти фінансуватимуться за отримані кошти. Кардинал Каньїсарес сказав: він розраховує на те, що й інші церковні установи, дієцезії та релігійні спільноти розглянуть можливість продажу деяких творів мистецтва заради допомоги потребуючим. Перше оголошення про цю акцію кардинал зробив на Різдво. «Я прошу, щоб віруючі робили те саме, — сказав він, — щоб дарували бідним свої сімейні цінності. Бог дав нам усе; чому б і нам так не зробити?»

Comments are closed.