РПЦвУ хоче отримати у користування ділянку загальною площею 50 соток в історичній частині Луцька, яка має вихід до річки Стир. Про це йшлося під час виїзного засідання земельної комісії Луцької міськради, повідомляє Волинь.ua.

Духовна семінарія РПЦвУ в Луцьку

Релігійна організація хотіла би взяти у користування 50 соток землі з виходом на річку Стир. Сама ділянка розташована за адресою вулиця Драгоманова, 26, що в історичній частині міста. Там  розташована пам’ятка національного значення – Домініканський монастир.

Також на ділянці розташовані сараї, які хочуть приватизувати.

Поруч із ділянкою є приватні будинки. У випадку відведення ділянки під користування РПЦвУ, це може обмежити їх вільний доступ до прибережної зони.

Чи отримає РПЦвУ ділянку – залежить від рішення міської ради.

За інформацією volynnews, наприкінці грудня 2020 року сесія Луцької міськради розглядала питання про виділення землі РПЦвУ. Рішення щодо ділянки, площею пів гетара, зняли з розгляду ще на початку засідання, оскільки, як повідомив голова земельної комісії Олександр Козлюк, немає документів на приміщення, які там розташовані.

Другий проект рішення також не здобув підтримку депутатів, бо, на їхнє переконання, це питання потребує доопрацювання. Річ у тім, що ділянка розташована неподалік від вежі Чарторийських, поруч з пам’яткою національного значення – Домініканським монастирем. Своєю чергою, заступниця начальника управління земельних ресурсів Луцької міської ради Тетяна Лихограй повідомила, що документи щодо цієї ділянки внесені в реєстр, а об’єкти нерухомості перебувають в приватній власності.

Урешті, проект рішення не набрав необхідної кількості голосів.

Comments are closed.