У столиці завдяки пожертвам вірних та посильній допомозі небайдужих людей щоночі у холод працює з благословіння митрополита Епіфанія соціальний “Нічний патруль”, що допомагає людям, які залишились без домівки. Про це розповідає ПЦУ на своїй сторінці в Facebook.

Студенти-волонтери Київської православної богословської академії під егідою Відділу соціального служіння Київської Митрополії на чолі з Романом Холодовим забезпечують гарячою їжею, напоями та теплим одягом до двохсот нужденних за один виїзд.

Також “Нічний патруль” проводить домедичний огляд у час пандемії: вимірювання температури, рівня кисню в крові, тиску. За потреби – волонтери обробляють і перев’язують рани або обмороження, а в разі необхідності викликають швидку допомогу. І люди цінують цю турботу про них: “Вони вдячні, з часом зав’язуються розмови, іноді навіть через турботи забуваєш про якесь свято, але вони – ні, вітають”, – говорить Роман Холодов.

ПЦУ закликає долучатися та допомогти нужденним у вашому місті.

“Приготуйте їжу, гарячі напої, принесіть теплий одяг, ліки, що необхідні для надання першої медичної допомоги. Жителі Києва можуть передати таку посильну допомогу, дізнавшись деталі на сторінці Романа Холодова в Facebook”, – зазначають в “Нічному патрулі”.

Нічний соціальний патруль виїжджає на варту опівночі, прямуючи з Майдану Незалежності через площу Льва Толстого до вокзалу, а потім через станції метро “Васильківська” та “Дружби народів” назад до Видубицького монастиря.

Comments are closed.