Парагвайський священник о.Матіас Кінтана був одним із тих, хто постраждав від вибуху церковного будинку в Мадриді в середу 20 січня. Опинившись «ув’язненим» на 5 поверсі будинку, він вислав до своїх близьких зворушливе повідомлення. Про це повідомляє Credo.

Отець Матіас — один із двох парагвайських священників, які були розквартировані в будинку, що належав парафії Ла Палома в Мадриді. Вони прибули туди для навчання. Зараз обоє перебувають у безпеці.

Невдовзі після вибуху о.Матіас вислав своїм близьким відеоповідомлення, у якому звернувся до них такими словами: «Я ув’язнений на 5-му поверсі. Тут вибухнула пожежа. Я не можу зійти. Прошу, моліться за мене. Я не знаю, чи мене зможуть урятувати. Наш будинок вибухнув».

Отець Мойзес Леон, другий парагвайський священник із заселених у цьому будинку, дав інтерв’ю парагвайській радіостанції Monumental. Він повідомив, що був у домі в момент вибуху і «на щастя, залишився неушкоджений».

«Це був дуже сильний вибув, за мить стіни зникли», — сказав він. Отець Мойзес також зазначив, до о.Матіас прибув до Мадрида в межах формаційної підготовки. Його поселили на 5-му поверсі будинку.

Сильний вибух стався близько 15.00 у середу 20 січня в центрі Мадрида. Злетів у повітря будинок, що належить парафії Ла Палома, по вулиці Толедо. Більша частина будівлі обвалилася, залишивши по собі купу руїн.

Генеральний вікарій архідієцезії Мадрида о.Авеліно Ревілья повідомив пресу, що будинок, який вибухнув, належав Католицькій Церкві.

Вибух стався тоді, коли запускали газовий котел, який не працював кілька днів. Від ран внаслідок вибуху помер 36-річний священник отець Рубен Перес Аяла. Священником він був заледве кілька місяців. Свячення прийняв у червні 2020 року. Телеграму співчуття після вибуху в Мадриді вислав увечері 20 січня від імені Папи Франциска Державний секретар Апостольського Престолу кардинал П’єтро Паролін.

 

Comments are closed.