На сході окупованого Росією Крим у селі Осовіни відбулося перше після 7-річної перерви святкове Богослужіння парафії Православної Церкви України. Богослужіння відбулось українською мовою.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

«Парафія на честь святого Архистратига Божого Михаїла в селі Осовіни була відкрита у 2002 році. Першим її настоятелем був митрофорний протоієрей Михаїл Хазов. Парафія діяла до літа 2014 року, але через переслідування та погрози отець Михаїл разом з дружиною і дітьми мусив покинути Крим і виїхати на материкову Україну. Сім років церква була закрита, віруючі села Осовіни старанно зберігали святиню і зверталися до Управління Кримської єпархії відновити богослужіння, але через відсутність духовенства це було вкрай тяжко зробити. Втім, милосердя Боже немає меж, ми не знаємо, що нам уготовано Богом, і коли Господь винагородить нас за довготерпіння і страждання», – розповів єрарх ПЦУ митрополит Сімферопольський і Кримський Климент.

За його словами, напередодні свята Богоявлення Господнього з Милості Божої, стараннями протоєрея Івана Олещука було відроджено життєдіяльність парафії і відбулося Велике освячення води.

«Всі присутні на богослужінні з непомірною радістю зустріли новину про поновлення богослужінь, і воздавши хвалу Господу, понесли Велику агіасму (Хрещенську воду) по своїх оселях. У свою чергу хочу подякувати всім причетним до створення і відновлення цієї парафії. В ці складні часи, коли хвороби, смерть, засуха в Криму підступили до наших осель, будемо просити Господа, щоб Він не залишав нас Своєї благодаті», – підсумував митрополит Климент.

За матеріалами: Духовний фронт України

Comments are closed.