У підмосковному містечку Балашиха завершується спорудження головного храму Національної гвардії Росії (Росгвардії).

Про це пише “Каспаров.ру”.

Повідомляється, що будівельно-монтажні роботи прямують до свого завершення. А 19 січня, під час святкування Богоявлення та Хрещення Господнього, православні росгвардійці змогли здійснити традиційне пірнання у храмову купель.

Культова споруда виконана у бордовому кольорі з білими смугами, увінчана куполом, стилізованим під шолом древньоруських воїнів.

У повідомленні йдеться, що рішення про будівництво відомчого храму Росгвардії було прийняте ще у 2016 році патріархом Кірілом (Гундяєвим) та директором Росгвардії Віктором Золотовим.

На окрему увагу заслуговує порівняння вказаної споруди з Собором на честь Воскресіння Христового – головним храмом Збройних сил Російської Федерації. “Храм Золотова” дещо поступається “храму Шойгу”, його місткість вимірюється всього п’ятьма сотнями вірян, у той час як храм ЗС РФ може прийняти одночасно шість тисяч осіб.

Культова споруда Росгвардії офіційно матиме назву – храм Рівноапостольного великого князя Володимира. Саме київський князь визначений небесним покровителем російського військового формування.

На разі не відомо, чи будуть прикрашати відомчий храм Росгврадії фресками з керівництвом держави російської та очільниками відомства, і чи будуть на іконостасі відображені “тематичні роздуми роспатріотів про належність Криму”.

За матеріалами: Духовний фронт України

Comments are closed.