Під час недільної віртуальної зустрічі з вірними Папа Франциск закликав подбати про бездомних, які помирають від переохолодження. Про це повідомляє Vatican News.

Папа Франциск нагадав про трагедію, яка сталася 20 січня поблизу площі Святого Петра: там знайшли тіло нігерійця Едвіна, безхатька, що помер через переохолодження. Промовляючи до глядачів після проказування молитви «Ангел Господній», яка в неділю, 24 січня 2021 р., транслювалася з Апостольського палацу у Ватикані, він закликав помолитися за цього чоловіка.

«Нехай же для нас буде пересторогою те, що сказав святий Григорій Великий, який перед обличчям загибелі жебрака, вбитого холодом, ствердив, що цього дня не слід служити Святі Меси, бо це як Велика П’ятниця. Згадаймо про Едвіна. Подумаймо, що відчував цей 46-річний чоловік серед холоду, всіма ігнорований, покинутий, покинутий також і нами. Помолімося за нього», – мовив Папа, після чого запанувала хвилина тиші.

Франциск також закликав підтримати сім’ї, які зазнають великих труднощів у цей період. «Бадьоріться, прямуймо вперед! Молімося за ці сім’ї та мірою можливості будьмо близькими з ними», – закликав він.

Comments are closed.