Обмеження через пандемію та карантини призводять до більшої залежності від азартних ігор. Це проблема, яка стосується дедалі більшої кількості сімей. Про це заявив кардинал Хуан Хосе Омелья з Барселони, пише Vatican News.

Як інформує Credo, згідно з першими квартальними звітами за 2020 р., які надало Генеральне управління азартних ігор Міністерства споживачів Іспанії, чистий прибуток від азартних ігор в інтернеті з січня по червень минулого року становив понад 420 млн євро. В першому кварталі (січень-березень 2020р.) він збільшився на 12,47% порівняно з попереднім роком. А під час першого карантину (березень-травень 2020р.) — вже на 17,71%.

«Спортивні ставки в інтернеті стали головною причиною того, що підлітки та молодь потрапляють у залежність від азартних ігор. Серед причин, які призвели до цього, можна відзначити легкий доступ через мобільні телефони, можливість робити ставки анонімно та ілюзія швидкого заробітку грошей при невеликих ставках. Уже у віці дванадцяти років багато підлітків зробили свою першу ставку. Як ми до цього дійшли?» — запитує кардинал Омелья.

Залежними від азартних ігор займається Міждієцезіяльний центр солідарності в Уеска, відомий як «Proyecto Hombre».

«Ми живемо в епоху споживацтва. Люди мого покоління виховані в культурі зусиль, цінування зароблених речей. Сьогодні все — подарунок. Гадаю, батьки мають тут що сказати», — каже Елена Палаціо.

Багато сімей борються з серйозними проблемами через залежність когось із близьких від азартних ігор. Один з елементів профілактики — це заборона для відомих спортивних діячів рекламувати азартні ігри по телебаченню і в соцмережах.

Comments are closed.