Зранку 3 лютого члени релігійної громади прп. Сергія Радонезького села Галинівка Оваднівської ОТГ прийшли у Волинську ОДА, щоб з’ясувати, чому досі не зареєстрований перехід громади з УПЦ МП до ПЦУ, повідомляє Вісник.

Розпорядження голови ОДА було підписане 14 січня 2021 р. Однак процес державної реєстрації ще й досі не завершили. Нагадаємо, мешканці села розповідають, що подібне рішення підтримала більшість членів релігійної громади, після звістки про те, що настоятель місцевого храму отець Олексій Шаран (УПЦ МП) привітав Путіна з Днем ангела.

За словами адвоката Миколи Сорокопуда, який представляє громаду, рішення про державну реєстрацію переходу затягують штучно. Наразі члени громади чекають приїзду голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка, щоб з’ясувати, чому не виконується рішення та не здійснюється державна реєстрація.

Парафіяни заявляють, що чекатимуть голову ОДА або інформацію про дату реєстрації, оскільки втомилися проводити богослужіння на вулиці під храмом.

Як повідомляла РП, релігійна громада у селі Галинівка на Волині, яка вигнала священника за привітання Путіну, офіційно перейшла до Православної Церкви України.  Про це йдеться у розпорядженні заступника голови ОДА Сергія Мовенка.

Нагадаємо, у серпні у селі Галинівка Володимир-Волинського району селяни повісили замок на храм преподобного Сергія Радонежського. Сталося це після того, як селяни дізналися, що священник УПЦ МП Олексій Шаран привітав у фейсбуці президента Росії Володимира Путіна з Днем ангела.

Згодом люди заявили – молитися разом із отцем, який бажає здоров’я й терпіння окупанту та диктатору, не хочуть. Тож прийняли рішення перейти до ПЦУ.

Як повідомляла РП, парафіяни з села Галинівка Володимир-Волинського району майже пів року проводять служби надворі, поруч з храмом, адже офіційно перехід до ПЦУ тоді не зареєстрували.

Будівля кілька місяців була опечатана, а колишній настоятель церкви, який вітав із Днем ангела Путіна, пішов у монастир за покаянням.

Comments are closed.