Громада ПЦУ в селі Галинівка на Волині може не отримати свій храм, оскільки він начебто  приватизований. Про це повідомив 4 лютого під час перебування в стінах Волинської ОДА адвокат священника РПЦвУ Олексія Шарана Олексій Чайка.

Як інформує ВолиньUА, адвокат одіозного священнослужителя, який вітав Путіна з іменинами, 4 лютого прибув до Волинської ОДА, вочевидь, аби спробувати перешкодити реєстрації статуту церковної громади в Галинівці про перехід до ПЦУ. Оскільки, зайшовши до приміщення, він піднявся ліфтом саме на 6-й поверх, на якому розташований кабінет державного реєстратора.

По завершенні процедури подання заяви про реєстацію адвокат Олексій Чайка висловив свою думку про те, що українскій громаді це нічого не дасть. Мовляв, приміщення церкви українська громада не зможе отримати, оскільки “у нього вже є інший законний власник”. Тобто, церква, з його слів, уже приватизована, і є документ на право власності.

При цьому жодних документів, які справді це би підтверджували, адвокат не показав.

На обурливі запитання представників української громади про те, чи їхній храм “прихватизував” московський священник, Олексій Чайка відповів, що ні. Обмовився лише, що храм приватизований не фізичною, а юридичною особою, на яку й зареєстровані речові права на це майно.

Присутній при цому депутат Волинської обласної ради  Олександр Пирожик обурився, що такі дії московських попів та їх адвокатів – не лише аморальні, а й втягують українську громаду в подальшу затяжну “юридичну війну”. Адже в разі документального підтвердження цієї інформації громаді доведеться юридично скасовувати неправомірно виданий документ на право власності у судовому порядку.

“Гроші не пахнуть, комусь, мабуть, все-одно, чи Україні служити, чи Москві”, – відреагували на це представники української громади.

Тим часом настоятель Свято-Покровського храму сіл Овадне та Галинівка, благочинний Оваднівської округи ПЦУ Сергій Місан каже, що люди чекатимуть уже не довго. Після отримання офіційного документу про реєстрацію статуту громади ПЦУ парафіяни, які власне й зводили цей храм і є його фактичними власниками, зайдуть до нього і почнуть богослужіння не під храмом, на лютому морозі, як до цього, а у своїй церковній святині.

Після тривалого перебування у стінах ОДА та намагання добитися кінцевого результату у цій справі люди таки отримали на руки документ, який засвідчує те, що заявку на реєстрацію статуту в новій редакції (про перехід церковної громади в ПЦУ) подали на затвердження до Києва.

Comments are closed.