У РПЦвУ вимагають заборонити сайт «Миротворець», бо вважають, що ресурс використовується для боротьби з політичними або ідеологічними опонентами та служить для їх залякування. Про це заявив голова Представництва УПЦ МП при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор, коментуючи на Telegram-каналі звернення Європейського парламенту до влади України з вимогою закрити сайт «Миротворець», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Як наголосив представник РПЦвУ, «функціонування ресурсу, який публікує особисті дані громадян України, бездоказово звинувачуючи їх в антидержавній діяльності, – неприпустимо».

За його словами, «через ЗМІ, і через висловлювання окремих політиків створюється стійке переконання, що всі, хто потрапили на сторінки сайту «Миротворець», – вороги держави й українськості».

Єпископ вважає, що ресурс використовується для боротьби з політичними або ідеологічними опонентами, а ще більше – для їх залякування. «Звідси рукою подати до жорстокої цензури і маркування неугодних», – каже він.

Як повідомляла РП, очільник УПЦ МП Онуфрій потрапив до бази «Миротворець» у зв’язку з відмовою підтримати автокефалію в Україні і зв’язками з РПЦ. У базі вказується, що митрополит є агентом впливу РПЦ в Україні і противником створення незалежної помісної Церкви.

Також намісник Києво-Печерської Лаври, митрополит Павло потрапив у розділ «Чистилище» на сайті «Миротворець».

Відомі українські боксери Олександр Усик і Василь Ломаченко потрапили до бази даних сайту. Профайли спортсменів – Усика і Ломаченка – з’явилися після виходу знятого росіянами документального фільму про Російську Церкву, в якому боксери закликали до братніх обіймів з Росією.

Також до бази увійшло чимало інших ієрархів та діячів РПЦ в Україні.

Comments are closed.