У храмі села Галинівка Оваднівської громади 13-го лютого провели перше богослужіння після переходу до ПЦУ та офіційної реєстрації нової релігійної громади.

Про це повідомляє видання БУГ.

Минулого року в серпні селяни дізналися, що настоятель церкви, священник РПЦвУ Олексій Шаран привітав у фейсбуці президента Росії Володимира Путіна з Днем ангела. Віряни провели збори, на яких 94 людей підтримали перехід до ПЦУ проти шістьох. Але з моменту рішення громади про перехід до першого богослужіння в храмі пройшло півроку.

До храму на богослужіння завітав єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей (Шевчук). Літургія відбувалася українською мовою.

«Християнство – це універсальна релігія, яка поєднує народи і мови. Але в першу чергу йде наша і ми повинні молитися на тій мові, якою розмовляємо. Мовою тієї країни, на чиїй землі живемо», – сказав єпископ.

Віряни-активісти Галинівки, які нещодавно в Волинській обласній державній адміністрації добивалися права реєстрації їхньої релігійної громади, отримали почесні грамоти від єпархії. Серед них були староста села, психологиня та доцентка Антоніна Євтодюк та адокат Микола Сорокопуд.

За матеріалами: Духовний фронт України

Comments are closed.