У Києво-Печерській лаврі відбудеться так званий “Правозахисний форум”, в якому візьмуть участь кілька сотень “постраждалих від гонінь” священників та представників громад Російської православної церкви в Україні. Про це повідомляє Духовний фронт України.

Під час роботи форуму, який заплановано на 22 лютого, його учасники планують обговорити “факти захоплення храмів” РПЦвУ, висловити невдоволення через обов’язок вказати у назві приналежність до країни-агресора – Росії.

Окрім цього, організатори та учасники планують висловити серйозну стурбованість тим, що після перейменування релігійної організації її можуть позбавити пільг, якими наділені інші конфесії та релігійні об’єднання, а також тим, що, на їхню думку, проти РПЦвУ можуть бути запроваджені серйозні санкції.

За підсумками роботи форуму, організатори планують ухвалити колективне звернення до предстоятеля РПЦвУ митрополита Онуфрія.

Вказаний документ має проголосити: вдячність всьому єпископату РПЦвУ за “стійкість віри” і за те, що не “піддались спокусі зрадити церкву і приєднатись до ПЦУ”; “небажання влади помічати напади на парафії та захоплення храмів”.

У зверненні будуть перераховані, так звані, факти “гонінь на православних” з максимально широкою географією. Метою вказаного є створення образу масовості “гонінь”, які потребують негайної реакції.

Окрім цього, організатори планують просити митрополита Онуфрія благословити вірян на “особливі молитовні стояння”.

Як припускає видання, після 22 лютого 2021 року варто очікувати масового подання заяв, скарг, звернень священників та вірян РПЦвУ до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, інших органів державної влади щодо, нібито, незаконної перереєстрації громад та інших випадків “гонінь на православних”.

Вказані скарги, звернення та заяви з трибуни українського парламенту буде транслювати Вадим Новинський, який з 17 лютого цього року є співголовою міжфракційного депутатського об’єднання “За конфесійний мир в Україні”. Він же, імовірно, виступить головним спонсором “особливих молитовних стоянь”, тобто, мітингів на підтримку РПЦвУ та проти візиту до України Вселенського Патріарха.

Comments are closed.