В Україні і світі пройшла тиха акція «Ангели пам’яті» із вшанування героїв Небесної мотні. У Києві розвішали білих паперових янголів, що символізують скорботу і шану.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Цього року до акції долучилося понад 20 країн – від Австралії до Сполучених Штатів, від Норвегії до Південно-Африканської Республіки, а міст – вже не можливо відслідкувати, сотні і сотні. В Україні, наприклад, на Луганщині – приєдналися всі населені пункти. Для них це перетворилося на таке відстоювання своєї ідентифікації. Вони дуже болісно це відчувають, бо війна у них набагато ближче, ніж у нас», – повідомила в коментарі Укрінформу співачка, художниця, громадська діячка Анжеліка Рудницька, яка спільно з мистецькою агенцією «Територія А» ініціювала цю акцію.

«Восьмий раз ми збираємося разом, аби вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні. Я придумала цю акцію як тиху, тобто без сцени, без гучних виступів чи парадів. Тому що твій Ангел, це твоя молитва, це твоє прохання до Бога, причастя до України і про поминання душ, які віддали життя за нас. Я нікого не стимулюю приходити, а пишу в соцмережах, розповідаю про те, хто до нас доєднується, чому це для мене важливо, як я собі це уявляю. І всі, хто приходить, робить це від щирого серця, кожна людина тут для мене рідна. З деким я познайомилася вже тут на Інститутській, а з багатьма – сто років знайома», – сказала вона.

За словами Рудницької, крім символізму цих ангелів, люди люблять акцію «Янголи пам’яті» ще й за те, що вона доступна – не треба бути багатим, кожен може вирізати паперового янгола і повісити його навіть в себе вдома чи біля дому.

«Це – ще й екологічна акція – дощі і вітри паперових ангелів розмивають і вони зникають. А потім ми приносимо нових. Тому я всім кажу: ангели мають бути паперові, а не з тканини. Ті, які з тканини, брудняться, їх треба потім прибирати, утилізувати, а з папером такої проблеми немає. У простоті є велика мудрість», – додала співачка і громадська діячка.

Comments are closed.