Сатаністська церква (TST) подала позов до федерального суду на штат Техас через обмеження права на аборти. Активісти цієї організації стверджують, що закон порушує їхню релігійну свободу.

Один із принципів організації – недоторканність тіла і його підпорядкування лише власній волі. З точки зору сатаністів, плід – частина тіла людини. Про це пише Кnife.media з посиланням на SouthEast Texas Record.

Заява TST про порушення релігійної свободи заснована на існуванні в організації «Ритуалу абортів». Це церемоніальне підтвердження прихильності релігії і автономії тіла, кульмінація якого – аборт, йдеться в позові.

Перед зверненням до суду адвокат TST направив лист до Комісії з охорони здоров’я і соціальних послуг Техасу. У ньому – вимога скасувати обмеження на аборти.

Закон, що обмежує аборти, в Техасі прийняли в 2013 році. Він забороняє переривати вагітність після 20 тижня і ускладнює умови реєстрації клінік, які надають цю послугу, змушуючи більшість з них закритися.

Сатаністська церква була заснована того ж року. Це об’єднання громадських активістів, які висміюють відносини між державою і релігійними організаціями і займаються політичним лобіюванням.

Comments are closed.