Колишній інженер Google Ентоні Левандовскі закрив створену ним церкву штучного інтелекту (ШІ). Про це пише Lenta з посиланням на Axios.

Згідно з офіційними документами, церква під назвою Way of the Future («Шлях майбутнього») закрилася ще в кінці 2020-го. При цьому процес ліквідації почався ще раніше – в червні минулого року.

Церква ШІ відкрилася в 2015 році, в основі вчення лежало поклоніння технологіям. Левандовскі говорив, що все створене ШІ «врешті-решт стає богом». Усі кошти церкви в розмірі 175 172 доларів були пожертвувані Фонду правового захисту та освіти (NAACP), пише TechCrunch.

Axios нагадує, що проблеми в церкви виникли задовго до її закриття. Вони були пов’язані зокрема зі скандалом з приводу крадіжки технологій Google Левандовскі. У 2017 році, перед звільненням із компанії, він скопіював на знімний носій дані, що стосуються технології безпілотного автомобіля, який розробляє дочірня компанія Google Waymo. Згодом інженер заснував власний стартап Otto, який був куплений агрегатором таксі Uber. Waymo судилася з Uber через використання переданих Левандовскі технологій, але в 2018-му компанії уклали мирову угоду.

Екс-президент США помилував Левандовскі в січні 2021 року.

Comments are closed.