На Рівненщині 22 лютого сталася пожежа в храмі села Переброди. Це Миляцька тергромада у колишньому Дубровицькому районі, від Рівного це понад 160 кілометрів. Село розташоване під білоруським кордоном. У ДСНС повідомили, що культову споруду вдалось врятувати, інформує Суспільне.

Виклик про пожежу в храмі рятувальники отримали о пів на п’яту вечора. Туди поїхали бійці ДСНС з Дубровиці, а також лісівники та добровільні пожежні команди із сіл Жадень та Миляч.

Свято-Троїцька церква, у якій сталось займання, дерев’яна. О 17.00, як ідеться в повідомленні пресслужби ДСНС, пожежу вже локалізували, а о 18:05 ліквідували. Ніхто не травмувався.

“Внаслідок пожежі вогнем знищено приміщення паламарки, електричний котел. Вогнем пошкоджено стіни та стеля алтарного приміщення, іконостас, престол, церковні атрибути”, – йдеться в інформації ДСНС.

Що стало причиною займання – тепер встановлюють фахівці.

Церкву у перебродах відновили кілька років тому. У Свято-Троїцькому храмі полагодили стіни, перекрили дах, облаштували опалення, та й оздобили саме приміщення. Зробили все за кошт прихожан.

Стоїть храм на місці збудованої понад 100 років тому церкви. У 60-х роках радянська влада вивезла звідти всі цінні речі, а у 80-х повністю зруйнували.

Comments are closed.