У Львові реалізують транскордонний проєкт, який допоможе людям з інвалідністю пізнавати культурні та архітектурні пам’ятки міста. Про це повідомляє управління туризму та курортів Львівської ОДА, передає Укрінформ.

Наразі не для всіх мешканців та гостей Львова існує фізична доступність оглядати історичну і культурну спадщину міста. Щонайменше 30% – маломобільні групи населення – позбавлені цього, зокрема особи з інвалідністю.

Львівська асоціація розвитку туризму, в партнерстві з ГО “Реабілітація осіб з інвалідністю”, взяли на себе обов’язок частину історичних пам’яток Львова зробити доступними для осіб з інвалідністю”, – зазначив директор Львівської асоціації розвитку туризму Андрій Мацелюх.

Відтак, зараз створюється проектно-кошторисна документація для восьми середньовічних сакральних святинь Львова, які стануть доступними для осіб з інвалідністю. Це зокрема, церква-музей Блаженного Климента, монастир сестер Студиток, а також церкви Божої Матері Неустанної Помочі, Івана Хрестителя, Св. Миколая, Св. Онуфрія, Св. Параскеви П’ятниці та Св. Мартина.

У межах проєкту передбачено проведення міжнародного навчального семінару для екскурсоводів, а також міжнародної конференції з питань доступності, створення спеціалізованого друкованого путівника та сайту по Львову для осіб з інвалідністю, створення посібника для екскурсоводів щодо роботи з особами з інвалідністю, проведення промоції Львова як міста доброзичливого для людей з інвалідністю.

Comments are closed.