Російська Православна Церква в Україні у разі подальшого продовження «тиску» з боку української влади може вивести близько «двадцятьох мільйонів людей» на антиурядові мітинги.

Про це речник РПЦвУ Микола Данилевич заявив на Youtube-каналі РПЦвУ «Перший Козацький», повідомляє Духовний фронт України.

Священик РПЦвУ розповів, як брав участь в одному з «хресних ходів» й антиурядових мітингів в Чорногорії. Данилевич зазначив, що ці мітинги, які очолював чорногорський митрополит Амфілохій (Радович), збирали величезну кількість людей.

Данилевич вважає, що у випадку продовження, як він висловився, «тиску» на РПЦвУ, такі антиурядові демонстрації цілком під силу зібрати і Московському патріархату в Україні.

«Коли буде потреба, ми підемо шляхом владики Амфілохія… у нас десь двадцять мільйонів повинні вийти на вулиці міст», – сказав речник РПЦвУ Микола Данилевич.

Протоієрей РПЦвУ закликав владу України не перейменовувати його Церкву, щоб, «не дай Бог, не повторити релігійних воєн, які вже були в історії України».

Comments are closed.