Єрусалимський Патріарх Феофіл III звернувся з посланням до предстоятелів усіх автокефальних Православних Церков із пропозицією провести нову зустріч щодо українського питання. Про це написав науковець Андрій Смирнов на своїй сторінці в Facebook.

Андрій Смирнов процитував лист Феофіла ІІІ, в якому він висловлює сподівання, що цього року главам Церков вдасться зустрітися “для молитви і братнього спілкування”.

“Рік тому ми збиралися разом в Йорданському Хашимітському Королівстві, щоб зміцнити наші братські відносини в діалозі любові заради єдності Помісних Православних Церков. Два дні молитви й братнього обговорення надали нам ще більше рішучості слідувати шляхом поглиблення нашого спілкування і разом відповідати на поставлені перед усіма нами виклики…

Чекаючи з надією більш світлих днів у цьому році, ми отримуємо нагадування про наше спільне зобов’язання зібратися разом для молитви і братського спілкування. Молимося про те, щоб це стало можливим цього року… Будемо ж і надалі підтримувати один одного в молитві й шукати шляхів, які нашим помісним Православним Церквам зможуть принести один одному надію, благословення та радість”, – йдеться в листі.

Патріарх також закликав об’єднатися в молитві за Вселенського Патріарха Варфоломія та інших православних предстоятелів в очікуванні спільного служіння.

Comments are closed.