У четвер, 25 лютого, відбулася зустріч Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з міжфракційним депутатським об’єднанням «Цінності. Гідність. Родина». Рада Церков обговорила з парламентарями формування сімейної політики в Україні.

«Це великий сором і біль України, коли жінки торгують своїм материнством, а українських дітей продають в різні країни світу. І наше законодавство є навіть гіршим, аніж в Таїланді, Індії та інших країнах, які ми колись називали країнами третього світу», – зазначив головуючий у ВРЦіРО Святослав.

Глава УГКЦ висловив сподівання, що таким зустрічам законодавці отримуватимуть необхідну інформацію і підтримку від Всеукраїнської Ради Церков для того, щоб українські закони були фахово приготовані і були основані на моральному законі – на кодексі загальнолюдських цінностей.

Свої застереження щодо цього питання та пропозиції до державної сімейної політики озвучив уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба. Від міжфракційного депутатського об’єднання у зустрічі взяли участь також народні депутати Мар’ян Заблоцький («Слуга народу»), Ірина Констанкевич («За майбутнє»), Олег Волошин («ОПЖЗ»), а також координатор об’єднання Олександр Васюк.

Всеукраїнську Раду Церков і релігійних організацій представляв Головуючий у ВРЦіРО, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, Старший єпископ Української Церкви християн віри євангельської Михайло Паночко, Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Православної Церкви України Євстратій, єпископ Римсько-Католицької Церкви Олександр Язловецький, Єпископ Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви Маркос Оганесян та представники Української Православної Церкви, Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів, Церкви адвентистів сьомого дня, Української християнської євангельської церкви, Української євангельської церкви, Української лютеранської церкви, Німецької євангелічно-лютеранської церкви України, Об’єднання іудейських релігійних організацій України, Духовного управління мусульман України та Українського Біблійного товариства. У зустрічі також взяв участь голова правління Інституту релігійної свободи Олександр Заєць.

Comments are closed.