Відомий проросійський активіст РПЦвУ, організатор мітингів проти Вселенського Патріарха та автокефалії Валентин Лукіяник подає скаргу до церковного суду на відомий сайт СПЖ (Союз православних журналістів). Про це повідомляє Церкваріум з посиланням на News 24.

Як пише Церкваріум, Лукіянику не сподобалось, що конфіденційний указ про його провокативну діяльність без благословення керівництва РПЦвУ було опубліковано без інформування самого Лукіяника.

“Крім того, він вимагає розкриття інформації про діяльність СПЖ та осіб, які благословили цей ресурс на подвиги (причому прямо натякає на керівника Інформаційно-синодального відділу митрополита Климента Вечерю та керуючого справами митрополії митрополита Антонія Паканича). Нарешті він жорстко пройшовся по політиці СПЖ публікувати анонімних авторів. Жодним чином не підтримуємо саму діяльність Лукіяника, але з захопленням будемо спостерігати за його боротьбою з Київською митрополією, яка, за чутками, і була ініціатором останніх акцій пана Валентина”, – йдеться в повідомленні.

Лукіяник вважає, що його ім’я “порочить” стаття “Чому Валентин Лукіяник названий провокатором і шахраєм”. У ній, зокрема, йдеться: “Лукіяник з Братством не вважають за потрібне брати на проведення своїх публічних акцій благословення у священноначалія. Самі ці акції часто є ілюстрацією опонентів УПЦ до того карикатурного образу, яким вони часто зображують канонічну Церкву в Україні: підтримка комуністичної ідеології, відродження царської імперії, приєднання України до Росії, спів “Боже царя храни” і т.д. У 2011 Синод УПЦ відлучив Валентина Лукіяника від Церкви”.

Як  вважає сам Лукіяник, частина вищенаведених тверджень є “брехливими вигадками, частина – маніпуляціями, вирваними з контексту”.

Comments are closed.