“Асоціація православних експертів” РПЦ звернулася в ФСБ Росії з проханням “перевірити” забороненого в служінні клірика Новосибірської єпархії РПЦ ієромонаха Іоанна (Курмоярова) “на предмет зв’язків з СБУ”.

Про це повідомляє Credo.Press.

Анонімні “православні експерти” стверджують, що ієромонах Іоанн був “засланий в Росію під легендою, покликаною полегшити його впровадження в церковну спільноту з метою проведення інформаційно-політичних антиросійських провокацій”.

Ознакою співпраці ієромонаха Іоанна з СБУ “православні експерти”  вважають його “боротьбу з воцерковленням російської армії і держави”.

Безпосереднім приводом для звернення “православних експертів” в ФСБ стала публікація відкритого звернення ієромонаха Іоанна (Курмоярова) до міністра оборони РФ Сергію Шойгу з критикою міфологічних сюжетів з історії Червоної армії в розписах “головного храму ЗС РФ” в підмосковній Кубинці.

О. Іоанн (Курмояров) переїхав у Новосибірську область з України в 2014 році і виступав проти антиконституційної «симфонії церкви і держави», яка викликає запеклість у людей.

Як повідомляла РП, Новосибірський митрополит РПЦ Никодим заборонив у служінні клірика своєї єпархії, ієромонаха Іоанна, за критичну думку про “головний храм” ЗС РФ.

15 червня ієромонах Іоанн Курмояров написав у соцмережі пост, в якому критично висловився про храм ЗС РФ, зазначивши, зокрема, що у цьому храмі не буде своєї громади, тому це буде не храм, а “язичницьке капище”, і що це приклад того, як “Православ’я перетворюється на банальне язичництво”.

Comments are closed.