Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про ідею посунути в етапах пріоритетності з вакцинації проти COVID-19 журналістів та священників.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на пресконференції на тему “Рік роботи уряду” в Києві.

“Переглядати норми ми не будемо – у нас є перший етап вакцинації, другий, третій, четвертий… Вони у нас накладаються, тобто, не завершивши перший етап, ми розпочинаємо другий етап, куди входять освітяни, медики, окрім тих, хто бореться з COVID-19, військові, окрім тих, хто в зоні ООС”, – заявив він.

За словами прем’єра, такі накладки будуть відбуватися завдяки можливості управляти чергою вакцинації через електронний реєстр.

За словами голови уряду, розподіл по етапах вакцинації відповідає загальноєвропейському.

“Є ідеї посунути в етапах пріоритетності, можливо, журналістів. Була ідея на зустрічі з Всеукраїнською радою Церков та релігійних організацій посунути до вищих етапів  священнослужителів, тому що вони мають високу контактність з людьми і можуть бути “суперрозповсюджувачами”, тож вони є під великими ризиком. Такі нюанси і поправки можливі. Ми це на рівні МОЗ та експертів обговорюємо. Якщо будуть ще якісь ідеї, ми їх будемо обговорювати та, можливо, вносити”, – додав він.

Comments are closed.