В актовій залі Київської православної богословської академії 4 березня відбулася презентація «Платформи звільнення політв’язнів». Захід відвідав заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, повідомляє пресслужба Київської митрополії ПЦУ.

Владику супроводжував заступник голови Управління соціального служіння та благодійності протоієрей Сергій Дмитрієв.

Архієпископ Євстратій передав присутнім вітання від імені предстоятеля митрополита Епіфанія та запевнив, що Православна Церква України продовжуватиме всебічну підтримку зусиль, спрямованих на деокупацію та звільнення усіх бранців Кремля.

На презентацію платформи завітали також представники інших релігійних організацій, дипломати з Канади й країн Європи, журналісти та гості.

«Платформа звільнення політв’язнів» – це позапартійне об‘єднання, яке створене задля боротьби за звільнення всіх українських громадян, які знаходяться за ґратами внаслідок агресії Російської Федерації: політв’язнів, заручників та військовополонених.

Її заснували шістнадцять колишніх політв’язнів, які в минулому були ув’язнені російським режимом за боротьбу проти російської агресії: Станіслав Асєєв, Володимир Балух, Едем Бекіров, Павло Гриб, Володимир Жемчугов, Микола Карпюк, Олександр Кольченко, Ігор Козловський, Ігор Мовенко, Євген Панов, Ісмаїл Рамазанов, Микола Семена, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Ахтем Чийгоз та Олександр Шумков.

Comments are closed.