У 2020 році у світі загинуло 20 місіонерів: 8 священників, 1 монах, 3 монахині, 2 семінаристи, 6 мирян, про це повідомляє Католицький оглядач з посиланням на інформаційне агентство «Fides».

Торік найбільше місіонерів загинуло в Південній Америці, де вбили 5 священників та 3 мирян. На другому місці Африка, де вбили 1 священника, 3 монахинь, 1 семінариста та 2 мирянина. В Азії загинули 1 священник, 1 семінарист і 1 мирянин, а в Європі – 1 священник і 1 монах.

За останні 20 років у всьому світі загинуло 535 священників, 5 з яких – єпископи.

Щорічний список «Fides» стосується не лише місіонерів ad gentes, але й намагається брати до уваги всіх охрещених людей, які беруть участь у житті Церкви, які померли насильницькою смертю, не тільки «від ненависті до віри», пише pch24.pl.

«У 2020 р. багатьох душпастирів позбавили життя під час спроб нападів та пограбувань, жорстоко вчинених у збіднілих, деградованих соціальних середовищах, де насильство – це правило життя, де бракує державної влади або вона ослаблена корупцією, де повністю відсутня повага до життя та прав людини», – пояснює свою методологію «Fides».

Comments are closed.