Представниця так званої «гнаної» громади РПЦвУ з села Задубрівка, що на Буковині, виявилася фанаткою російського імператора Миколи ІІ та російських військових. Про це повідомляє Духовний фронт України.

Фото: Духовний фронт України

Про вірянку розповіли мешканці села, в якому громада ПЦУ досі молиться на вулиці.

Це те саме село Чернівецької області, де прихильники РПЦвУ зривали Богослужіння, били парафіян ПЦУ і сільського голову Віталія Гончирюка. Віряни ПЦУ Задубрівки звернулись у грудні 2019 року до президента з проханням захистити їх від нападів прибічників РПЦ в Україні, які звозили до села невідомих чоловіків.

Фото: Духовний фронт України

У сюжеті одного з українських каналів, що симпатизує РПЦвУ, Христина Велющак розповідає зовсім іншу історію.

Це відео було записане під час так званого «з’їзду гнаних громад РПЦвУ», основною метою якого є зірвати візит Вселенського Патріарха Варфоломія І до України на святкування 30-ї річниці Незалежності України.

Не дивно, що для того заходу підбирали тільки перевірені, вже підготовлені кадри. На сторінці Христини Велющак в соцмережах, яка на сьогодні вже порожня, можна було побачити привітання російським військовим та прославляння російського імператора Миколи ІІ, канонізованого РПЦ.

«Як бачимо для «вірних чад» та прогресивної молоді Московського Патріархату немає ніяких заборон та перешкод, їм все можна – і не визнавати, що у нас йде війна з Росією, і не вшановувати пам’ять загиблих за сім років війни, мало того – можна прославляти на своїх сторінках у Фейсбуці російську армію, яка в даний час воює з нами, українцями. Цікаво, які приховані меседжі для суспільства посилає РПЦвУ ? Хто прийде захищати ображених вірян Московського Патріархату? Чи не російське військо, яке так прославляє їх молодь у соцмережах», – пишуть  читачі.

Comments are closed.