У РПЦвУ шкодують, що Україна не потрапила до списку країн, де найбільше переслідують християн, як то наприклад, Нігерія. Про це розповів єпископ РПЦвУ Віктор (Коцаба) у інтерв’ю Православие. ru, яке опубліковано на офіційному сайті РПЦ.

На запитання, як виглядає Україна на тлі країн Близького Сходу, Африки, Індії, в яких найбільше переслідують християн, представник РПЦвУ відповів, що “станом на сьогодні Україна в цей сумний список не ввійшла”.

“… кількість мученицьких смертей у всьому світі зросла на 60 відсотків. Жахливі числа! А найбільше християн загинуло від рук мучителів в Нігерії. Як свідчить статистика, дев’ять з десяти віруючих християнського віросповідання постраждали в Африці. Станом на сьогодні Україна в цей сумний список не ввійшла”, – цитує видання єпископа РПЦвУ.

Він наголосив, що тенденції, “пов’язані з діяльністю неформальних об’єднань та ультраправих організацій”, “а також втручання державних структур в життя Церкви викликають тривогу вже в наш час”.

Він поскаржився на “дискримінаційні закони”, які змушують перейменувати їхню Церкву, та розповів, про “народну ініціативу зі збору підписів під зверненнями до перших осіб країни” проти перейменування.

Comments are closed.