Представники РПЦвУ перенесли хресний хід, який планували провести у Вінниці. Захід планували до свята Торжества Православ‘я, яке у 2021 році випадає на 21 березня.

Про це повідомили у Вінницькій єпархії РПЦвУ, повідомляє Vinbazar.

Фото Ольги Мірошниченко

“У зв‘язку з суттєвим погіршенням санітарно-епідеміологічної ситуації у Вінницькій області, значним збільшенням кількості хворих на COVID-19, виходячи з того, що термін карантину завершується 30 квітня 2021 року, пресслужба Вінницької єпархії УПЦ повідомляє, що за благословінням митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, щорічна хресна хода до свята Торжества Православ‘я переноситься на свято Воскресіння Христового – 2 травня 2021 року”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, минулого року подібна хода відбулася 8 березня. Тоді центром Вінниці пройшло  близько двох тисяч вірян.

Як повідомляла РП, очільник РПЦвУ Онуфрій закликав вірян у першу неділю Великого посту  у всіх єпархіальних центрах провести хресні ходи та молитовні стояння, йдеться на сайті РПЦвУ.

Він наголосив, що “попри численні прохання і звернення, до цього часу в нашій державі не скасовані закони, що були прийняті минулою владою, і які суттєво обмежують права віруючих” його Церкви.

Comments are closed.