У столиці не відбудеться хресний хід, який оголосив очільник РПЦвУ Онуфрій на 21 березня, в неділю Торжества православ’я. Сьогодні стало відомо, що мер Києва Віталій Кличко оголосив суворий карантин з 20 березня до 9 квітня.

“Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення з 00:00 20 березня, тобто у ніч з п’ятниці на суботу, Київ запроваджує суворі карантинні обмеження… на три тижні до 9 квітня включно”, – сказав Кличко на брифінгу, повідомляє Українська правда.

На цей час буде заборонено, зокрема, проведення масових заходів (розважальних, спортивних, культурних, рекламних та інших). Кличко закликав столичних жителів дотримуватися обмежень, які діятимуть у місті.

Як повідомляла РП, очільник РПЦвУ Онуфрій закликав вірян у першу неділю Великого посту  у всіх єпархіальних центрах провести хресні ходи та молитовні стояння, йдеться на сайті РПЦвУ.

Він наголосив, що “попри численні прохання і звернення, до цього часу в нашій державі не скасовані закони, що були прийняті минулою владою, і які суттєво обмежують права віруючих” його Церкви.

Comments are closed.