Митрополит Сімферопольський і Кримський Православної Церкви України Климент отримав чергову вимогу від так званого «Управління Федеральної служби приставів по Республіці Крим по м. Євпаторії» щодо негайного демонтажу храму Пречистого образу Божої Матері «Неопалима Купина».

Про це повідомляє РІСУ з посиланням на Голос Криму.

Згідно з вимогою окупаційної влади, демонтаж та звільнення муніципальної земельної ділянки необхідно здійснити до 24 березня 2021 року.

У зв’язку з невиконанням попередніх рішень «судів» Церква має сплатити адміністративний штраф – 50 тис. рублів.

Варто зазначити, що у «Постанові про призначання нового строку виконання» від 04 березня 2021 року Управління Кримської єпархії попереджають про відповідальність, яка передбачає штраф у розмірі до 200 тисяч рублів, або позбавлення права займатися певною діяльністю в строк до 5 років, або обов’язковими роботами у строк до 6 місяців, або примусовими роботами у строк до 2 років, або арештом у строк до 6 місяців чи позбавленням волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, храм у місті Євпаторія почали будувати ще до 2014 року. Неодноразові спроби знести храм були до та після 2014 року. Близько 4 години ранку 3 грудня 2013 року невідомі особи підпалили храм, у той час, коли настоятель храму отець Ярослав виїхав до Києва на підтримку акції Майдану. Постраждала частина будівлі храму та купол, що не був ще встановлений. Активісти Майдану зібрали кошти на новий купол і все таки його встановили.

3 листопада 2020 року митрополит ПЦУ Климент звернувся до 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, де відбувся тематичний захід в режимі онлайн щодо ситуації з правами людини на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя. У своєму відео зверненні він розповів про ситуацію, що склалася навколо Кримської Єпархії Православної Церкви України в Криму.

Comments are closed.