Останні роки показали, що Українська Церква живе і розвивається, а усі розмови про її нібито штучний характер виявились брехнею.

Таку думку в інтерв’ю Сакену Аймурзаєву для програми “Детектор. Інтерв’юер” на DetectorUA висловив нардеп Ростислав Павленко, який 2018 року за дорученням президента Порошенка відповідав за процес отримання Томосу для об’єднаної помісної Церкви.

“Церква абсолютно спокійно долає усі питання, які виникають у ході її розвитку”, – поділився Павленко своїми спостереженнями.

Другий знаковий момент, який став очевидним за останні роки релігійних протистоянь, це те, що “спроби Російської Церкви підняти градус, розкачати істерику та розказувати про “гонєнія” – не знаходять відклику ні серед українських вірних, ні у суспільства загалом”.

Павленко погодився, що на цей час відбуваються спроби радикалізації суспільства “у першу чергу з боку Московської Церкви, коли ми бачимо силові захоплення храмів”.

“Рівно те, у чому вони обвинувачують Українську Церкву, дуже часто робить сама Московська Церква: і привезення міцних людей, щоб захопити якийсь храм, і судова тяганина, і використання зв’язків в органах влади щодо цих справ”, – зауважив нардеп.

Comments are closed.