Можливо, хтось захопив митрополита РПЦвУ Луку в заручники і примушує його раз за разом писати і заявляти речі, які за духом і стилем більше нагадують комсомольську антирелігійну агітацію? Про це написав у своєму Facebook речник ПЦУ архієпископ Євстратій Зоря, коментуючи відео, на якому Лука “виголошує анафеми” Філаретові та Епіфанію.

“Митрополита РПЦ в Запоріжжі Луку (Коваленка) тримають в заручниках і він просить про допомогу?

Мережу облетів відеозапис “анафем”, які в Запоріжжі на службі з нагоди Торжества Православ‘я проголошували клірики РПЦ під очоленням митрополита Луки (Коваленка). Любов до прокльонів і публічного злослів‘я притаманна виступам і публікаціям цього ієрарха протягом тривалого часу.

Але раптом все насправді є не таким, як здається? Можливо, хтось захопив цього владику в заручники і примушує його раз за разом писати і заявляти речі, які за духом і стилем більше нагадують комсомольську антирелігійну агітацію?

Що наштовхнуло на таке припущення? Облачення, яке митрополит Лука вдягнув на службу. Як видно на фото, на облачення нашиті хрести, дизайн яких – копія дизайну офіційної символіки Православної Церкви України.

Можливо так владика подає нам усім сигнал: “Рятуйте, мене змушують писати і говорити всякі дурниці, але в душі я – за ПЦУ!” Адже саме так часто роблять люди, які не можуть прямо заявити про своє скрутне становище – дають натяки символічними речами.

І хоча це припущення – цілком фантастичне, але погодьтеся: ну хіба можна серйозно ставитися до заяв і вчинків людини, яка носить звання ієрарха Церкви, але демонструє повну богословську і канонічну безграмотність, елементарну невихованість і психологічну неврівноваженість? Краще сприймати це з гумором”, – зазначив Євстратій.

Як повідомляла РП, митрополит Запорізький РПЦвУ Лука наклав анафему на почесного патріарха ПЦУ Філарета та предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія. Відео з “проголошенням анафеми” розмістив  російський релігійний оглядач Сергій Чапнін.

Comments are closed.