У РПЦ заявляють “про масові звернення кліриків з різних країн Африки” про прийняття їх до Московського Патріархату. Причина – їхні незгода з Олександрійським Патріархом у визнанні української автокефалії. Про це заявив голова відділу зовнішніх церковних зв’язків (ВЗЦЗ) РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон в інтерв’ю РИА Новости, йдеться на сайті РПЦ.

Як зазначається, у “ЗМІ обговорювалося можливе прийняття в Московський Патріархат священнослужителів Олександрійського Патріархату, які не згодні з визнанням ПЦУ їх Патріархом”.  На запитання журналістки, чи справді було таке прохання, Іларіон відповів ствердно.

“Подібні прохання дійсно мають місце. Причому мова йде не про поодинокі випадки, а про масові звернення кліриків з різних країн Африки. У нас є щире бажання надати їм посильну підтримку. Однак від рішення прийняти їх в юрисдикцію Російської Церкви ми до сих пір утримувалися, головним чином тому, що не хочемо поглиблювати поділів, які через визнання Патріархом Феодором українських розкольників вже мають місце серед православних в Африці. Ми ще не втрачаємо надії, що Патріарх Феодор відмовиться від свого рішення”, – зазаначив представник РПЦ.

Comments are closed.