Речник ПЦУ, архієпископ Євстратій (Зоря) в інтерв’ю Укрінформу прокоментував ситуацію з хресними ходами, які організовує УПЦ МП. За його словами, якщо йдеться про дії у співпраці з агресором, які спрямовані на підрив державності України, то має належно реагувати держава.

“…ми бачили, до чого можуть призводити от такі нібито релігійні заходи. Що сталося з Кримом, що сталося з частиною Донбасу. І тому, з церковної точки зору, ми повинні викривати неправду. Але, якщо за цим стоїть щось більше, якщо, – а я впевнений, що є ті ляльководи, які смикають за ці ниточки, сидячи в Москві, – якщо це стає відомим, то це вже питання до держави – яким чином реагувати, щоб ці ниточки були обрізані. Держава не може людей піддавати суду за їхні власні переконання. Але якщо вони вчиняють дії, особливо у співпраці з російськими спецслужбами, з країною-агресором, спрямовані на підрив нашої держави, нашого суспільства, підрив миру в Україні, то безперечно, що це має зовсім іншу кваліфікацію і повинно отримувати реакцію з боку тих, хто народом і законом наділені відповідними правами”, – наголосив владика.

Він нагадав, що секретар Ради національної безпеки і оборони пан Данілов в одному зі своїх інтерв’ю досить відверто говорив про те, що середовище Московського Патріархату і структура Московського Патріархату в Україні також використовуються для дестабілізації ситуації в нашій державі.

“Сподіваюся, що ті, кому це належить, роблять свою роботу, і всі ці заходи промосковські, всі ці заклики в дусі “руского міра” не приведуть до чогось гіршого”, – наголосив речник ПЦУ.

Comments are closed.