Тільки молитви і «одна по обидва боки» Церква не дають Донбасу, де вирує війна з Росією, перетворитися на «якусь Хіросіму».

Про це у коментарі російському YouTube-каналу «Украина.ру» заявив священник Андрій Ткачов, який після Революції Гідності втік до Росії та був прийнятий до лав РПЦ.

«Я думаю, якщо б люди не молились, то там було б щось зовсім інше, там була б вже Хіросіма якась», – сказав протоєрей.

«Зрозуміло, що відбувається багато гріхів і безчинства, і страшних речей різних, але молитва у будь-якому випадку тримає. Ми просто не знаємо, що могло б відбутися, якщо б… Церква по обидва боки – одна і та сама. По лінії розділення – одна й та сама Церква, тому це може бути єдиний серйозний фактор, […] який тримає докупи це все», – додав Ткачов, маючи на увазі, ймовірно, підконтрольну Москві конфесію, а саме – РПЦ в Україні (УПЦ МП).

Зазначимо, що протоєрей Андрій Ткачов протягом двох десятиліть служив у храмах УПЦ МП у Львові та Києві. 2014 року він переїхав до Росії, до того встигнуши проклясти людей, які вийшли на протести у Києві.

Також варто згадати, що у лавах цієї церкви-рятівниці було і є чимало священників, які благословляли бойовиків на кровопролиття і продовжують це робити і досі, не отримаваши жодного слова засудження з боку свого церковного керівництва.

Comments are closed.