Віталій Кличко заявляє, що ситуація в столиці вкрай складна. І може статися так, що в лікарнях пацієнтам не зможуть допомогти і казатимуть: лікуйтеся вдома, виживайте, читайте “Отче наш”.

Про це міський голова Києва сказав в програмі “Свобода слова” на ICTV, повідомляє 24 канал.

За словами міського голови, у багатьох країнах зараз вводять такі обмеження. І обмеження у столиці України ще порівняно м’які.

Є два способи, як можна зупинити інфекцію – наголосив міський голова Києва Віталій Кличко. Перший – це вакцинація. Другий – розірвати ланцюг передачі інфекції.

“Тому ми зробили так, що тільки ті люди, які впливають на життєзабезпечення міста, мають можливість пересуватися містом (у громадському транспорті – 24 канал)”, – сказав мер.

І додав, що міська влада роздала 500 тисяч перепусток: “Це передовсім медики, військові, поліція, робітники з підприємств водопостачання, тепло- та електропостачання”.

Віталій Кличко звернувся киян із закликом: “Будь ласка, залишайтеся вдома. Якщо є можливість працювати віддалено – будь ласка, зробіть це. Якщо є можливість піти у відпустку – зробіть це. Я розумію, що ситий голодного не зрозуміє, і здоровий хворого також не зрозуміє. Але ж сьогодні ситуація в місті критична. Лікарні наші повні, реанімації повні, щодня помирають 40 – 50 людей”, – розповів міський голова.

Кличко застеріг, що влада може запровадити у Києві комендантську годину, якщо ситуація з поширенням коронавірусу у столиці спричинить медичний колапс. При цьому міський голова “сподівається, що до цього не дійде”, і Київ “зможе втримати ситуацію”.

“Але, на жаль, сьогодні ця ситуація вкрай складна. А може стати ще гіршою. Коли людина, яка зараз нас дивиться, звернеться до лікарів, а ті скажуть: “Вибачте, ми вам не можемо допомогти. Лікуйтеся вдома, виживайте. Читайте “Отче наш”, – так пояснив мер, що загрожує Києву.

Comments are closed.