В РПЦ в Україні (УПЦ МП) побоюються, що візит Вселенського Патріарха Варфоломія в Україну призведе до нової хвилі переходів громад до помісної Церкви України.

Про це заявив керівник справами РПЦвУ Антоній Паканич під час пресконференції 8 квітня.

“Приїзд Патріарха Варфоломія в Україну може бути використаний як імпульс для продовження цієї політики, тому що сьогоднішня влада так чи інакше йде у фарватері тих тенденцій, які були за президента Порошенка. Тому це створить новий виток захоплення наших храмів і дестабілізації усієї ситуації в нашому українському суспільстві. Тому ми проти такого приїзду”, – сказав Паканич.

Водночас митрополит Московської Церкви в Україні заявив, мовляв, вони не бояться приїзду Патріарха Варфоломія в Україну.

“Ми говоримо тільки про те, що його приїзд буде причиною дестабілізації у нашому українському суспільстві. І скоріш за все певні сили це використовують, щоб ще один такий поштовх дати для можливості захоплення наших храмів”, – продовжив Паканич.

Він запевнив, що у відповідь на це “будемо реагувати, наскільки дозволяє наше законодавство, і наші внутрішні християнські принципи”.

Comments are closed.