Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак зустрівся з президентом гуманітарної організації «Яхад – ін Унум», відомим дослідником Голокосту,  священником Патріком Дебуа. Про це йдеться на сайті президента.

Андрій Єрмак подякував за діяльність Дебуа у сфері дослідження Голокосту та за те, що в період пандемії відвідав Україну для участі у заходах, пов’язаних з Бабиним Яром.

Патрік Дебуа розповів, як уперше познайомився з українцями у Раві-Руській, куди в 1942 році депортували його батька з Франції. За його словами, саме в цьому українському місті розпочалося його дослідження подій Голокосту. Вдалося зняти декілька документальних фільмів, отримати свідчення близько 8 тис. осіб. Отець Патрік Дебуа відзначив відкритість та гостинність українців.

Священник Римо-Католицької Церкви Патрік Дебуа є президентом «Яхад – ін Унум», глобальної гуманітарної організації, яку він заснував у 2004 році і робота якої присвячена виявленню місць масових страт євреїв та ромів у Східній Європі під час Другої світової війни, боротьбі з антисемітизмом та вдосконаленню відносин між католиками та євреями.

Його дослідження лягли в основу книги «Голокост від куль: подорож священника задля розкриття правди про вбивство 1,5 мільйона євреїв», у якій він уперше задокументував убивство 1,5 мільйона євреїв в Україні під час Другої світової війни, базуючись на документах воєнного часу, інтерв’ю з місцевими жителями та застосуванні сучасної криміналістичної практики на масових похованнях.

Comments are closed.