Українська Православна Церква МП “добровільно зробила вибір залишитися в юрисдикції Московського Патріархату і користуватися автономією в межах Російської Православної Церкви”.

Про це сказав у телефонній розмові з Московським Патріархом Кирилом архієпископ Охридський Сербської Православної Церкви Іоан, йдеться на сайті РПЦ.

Фото: УНІАН

На думку ієрарха Сербського Патріархату, Православна Церква нині перебуває “в стані порушеної єдності, що внесло напруженість і негаразди в життя всіх Помісних Православних Церков”. Він наголосив на необхідності “збереження багатовікового канонічного порядку”.

Православна Церква, як зазначається в зверненні, “ніколи не мала і не може мати єдиного центру за зразком Римсько-Католицької Церкви”, оскільки кожна з Помісних Православних Церков має всю повноту апостольської спадщини.

Архієпископ також негативно висловився щодо ПЦУ, згадуючи про “розкольників і самосвятів” в Україні.

“Сербська Православна Церква шанує організаційний устрій Московського Патріархату, невід’ємною складовою частиною якої є самоврядна Українська Православна Церква на чолі з Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм, – заявив ієрарх. – Сербська Православна Церква завжди була і залишається на сторожі догматів, тобто на стороні істини і канонічного порядку”.

Comments are closed.