Спецслужбам необхідно зайнятися РПЦвУ і дати президентові повну картину того, чим насправді є ця організація. Про це сказав в інтерв’ю Еспресо командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош.

На запитання, що заважає українській владі на законодавчому рівні обмежити або взагалі припинити діяльність РПЦвУ як однієї з філій ФСБ, Ярош відповів, що ймовірно цією темою ще ґрунтовно не займалися або ж влада боїться.

“Цим треба зайнятися нашим спецслужбам і дати президенту повну картину того, чим насправді є так звана УПЦ МП, а насправді РПЦ в Україні.

Ми ж пам’ятаємо 2014 рік, коли її храми та монастирі використовувалися російськими бойовиками, як московські попи благословляли орків з “ЛДНР” на вбивство наших воїнів. Багато таких прикладів. Але влада, скоріше за все, побоюється, думає, що йдеться про віру, про Церкву, а насправді там ані віри, ані Церкви. Створена Сталіним РПЦ працює на цементування імперії. Тож рано чи пізно Україні доведеться давати з цим раду, якщо не цій владі, то наступній”, – зазначив Ярош.

Comments are closed.