Віряни УПЦ МП починають будувати нові храми та каплиці у Черкаській, Чернівецько-Буковинській, Полтавській та Запорізькій єпархіях.

Про це повідомляє Православная жизнь.

7 квітня 2021 року архиєпископ Черкаський і Канівський Феодосій звершив чин освячення наріжного каменя нового храму великомученика Димитрія Солунського.

Будівництво церкви розпочалося на території хімічного заводу «Азот» м. Черкаси силами й коштами керівництва і співробітників підприємства.
Під закладний камінь поміщена пам’ятна металева капсула з часткою мощей преподобномученика Макарія Канівського та Благословенна заставна грамота.

1 квітня митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій відвідав релігійну громаду святої Параскеви Сербської с. Червона Діброва Глибоцького району Чернівецької області. Архиєрей оглянув місце під нову богослужбову будівлю, до будівництва якої віруючі змушені приступити після того як більша частина громади перейшла до ПЦУ.

6 квітня відбулося освячення місця під будівництво каплиці на честь первоверховних апостолів Петра і Павла в м. Горішні Плавні Кременчуцького району Полтавської області. З благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, чин звершив віце-ректор Полтавської місіонерської духовної семінарії єпископ Новосанжарський Веніамін. Наріжний камінь каплиці закладено в промисловому районі (5-ї автобази). Ініціатор будівництва – почесний громадянин і колишній мер міста Олександр Попов.

4 квітня, в Неділю Хрестопоклонну, в м. Запоріжжя відбулося освячення місця під будівництво каплиці на честь святителя Спиридона Триміфунтського. З благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки, чин звершив єрей Максим Токаренко. Каплиця постане на території житлового комплексу Ренесанс (Великий Луг).

За матеріалами: РІСУ

Comments are closed.