Дружина нардепа Віктора Медведчука Оксана Марченко випустила нову серію авторського проекту “Паломниця ” про Святогірську Лавру у Донецькій області.

Про це повідомляє РІСУ.

У цьому фільмі війну на сході Украіни називають “братовбивчою”. Саму ж Святогірську лавру називають “прихистком” для біженців та не згадують, що там на початку війни переховувався чеченський загін спецназу та кадирівці.

“Як відомо, найтяжчий гріх – це вбивство. Особливо коли брат позбавляє життя, дарованого Богом, свого брата. Не розуміючи, що він залишає сиротою всю сім’ю: забираючи сина у матері, чоловіка – у дружини, батька – у дітей. Але й себе позбавляє братерської любові, підтримки, уваги, які підживлювали енергією його душу. А зараз він бере на себе гріх, прощення і пояснення якому дуже важко знайти…” , – сказала Марченко.

У пропагандистському фільмі розповідають, що від початку війни на Донбасі Святогірська Лавра надала прихисток для тисяч біженців. Люди були впевнені, що перечекають якийсь час і повернуться додому. Але деякі сім’ї живуть у стінах монастиря вже сьомий рік. А є й ті, хто вже нічого не чекають. Вони втратили найголовніше в житті – близьких, які загинули на війні. І зараз просто намагаються жити, знайшовши розраду в молитві до Бога.

Comments are closed.