У РПЦвУ намагаються заперечити існування рішення Верховного Суду, який визнав законною зміну релігійною громадою с. Сутківці Хмельницької області свого підпорядкування – виходу з юрисдикції Російської Православної Церкви в Україні та перехід до Православної Церкви України.

У своєму коментарі голова юридичного відділу РПЦвУ протоієрей Олександр Бахов закликав дочекатися повного тексту судового рішення, йдеться на сайті РПЦвУ.

“Будь-які висновки у справі без повного судового рішення передчасні, адже станом на сьогодні рішення суду не оприлюднено, а також відсутнє в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Ми не знаємо причин та мотивів, за яких суд відмовив у задоволенні позову  релігійній громаді Свято-Покровської парафії села Сутківці Ярмолинецького району Хмельницької єпархії Української Православної Церкви, адже були випадки коли відмовляли у зв’язку з тим, що звернулись не до того суду”, – зазначає представник РПЦвУ.

На переконання юриста, нашій державі “не слід копіювати властивості судового прецеденту в правовій системі загального права, оскільки в Україні є власні традиції правотворчості та правозастосування”.

Як повідомляла РП, 6 квітня Велика Палата Верховного Суду визнала законною зміну релігійною громадою с. Сутківці Хмельницької області свого підпорядкування – виходу з юрисдикції Російської Православної Церкви в Україні (яка іменує себе УПЦ) та входження до Православної Церкви України.

Comments are closed.