У Малих Крушлинцях Вінницького району місцева громада ПЦУ вирішила продовжити традицію деяких інших парафій і встановила на церковному подвір’ї Державний прапор України. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на пресслужбу Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

Окрім українського національного, біля церкви встановили й прапор Вінницько-Барської єпархії. Обидва стяги 14 квітня освятив митрополит Вінницький і Барський Симеон.

До храму Покрови Пресвятої Богородиці у Малих Крушлинцях односельчан, які приєдналися до помісної Православної Церкви України, не пускають малочисельні місцеві прихильники Московського Патріархату. Тому віряни ПЦУ спочатку молилися на вулиці, а тепер – у пристосованому приміщені трапезної біля храму.

Там же відслужив Літургію Ранішосвячених Дарів й митрополит Симеон разом із настоятелем храму ієреєм Павлом Звіринським, духовенством району та Вінниці.

Нагадаємо, однією з перших біля церкви український прапор встановила громада ПЦУ у Пеньківці на Вінниччині. Перед тим Державний прапор та стяг єпархії встановили у Вінниці біля кафедрального Спасо-Преображенського собору.

Comments are closed.