Ветерани та небайдужі містяни провели пам’ятний хід центром Черкас, присвячений роковинам початку війни. У заходах взяли участь капелани ПЦУ та митрополит Черкаський та Чигиринський ПЦУ Іоанн.

Цього дня, сім років тому, розпочалася російсько-українська війна, в якій загинули тисячі українців. Серед них – сотні черкащан, повідомляє Про все.

Під час ходи небайдужі містяни ставали в стрій і разом з ветеранами викрикували: “Смерть ворогам”, “Пам’ятаємо – помстимося”.

Хода пройшла до пам’ятника воїнам, які поклали своє життя за волю України. Митрополит Черкаський та Чигиринський Іоанн, який зустрів колону, наголосив про необхідність єднатися й разом захищати свободу України та її народу.

“Перемога буде за нами. Наша Церква молиться за перемогу нашого війська та нашої зброї. Ми благословляємо кожного, хто зараз на кордоні захищає нас від ворогів” – наголосив владика.

Ветеран російсько-української війни Дмитро Кухарчук заначив, що найкраща пам’ять про героїв – це перемогти ворогів.

“Війна закінчиться тоді, коли Україна покаже зуби Росії. Тому що вона переможна і це доведено неодноразово. Потрібно єднатися і не відступати від того, що потрібно робити”, – наголосив ветеран.

Comments are closed.