Священник ПЦУ Віктор Мартиненко звернув увагу на одне з рішень Синоду РПЦ під головуванням Кирила, в якому йдеться про скерування клірика Хмельницької єпархії в Іспано-Португальську єпархію РПЦ. За його словами, про належність до якоїсь УПЦ, яка себе вважає самоврядною, жодним словом не згадується.

Фото: УНІАН

“І ще зверну увагу братів, що ображаються, коли їх називають РПЦвУ, на п.3 25-го журналу: “Протоиерея Николая Ефимчука, заштатного клирика Хмельницкой епархии, направить в распоряжение управляющего Испано-Португальской епархией.”

З цього журналу випливає, що в Російській Церкві поряд з “Кокшетаусской” і “Бузулукской” є “Хмельницькая” єпархія. І її належність до якоїсь УПЦ жодним словом не згадується.

Пропоную зібрати пару коробок підписів і відправити в Чистий провулок, протестуючи проти такого дискримінаційного формулювання. Спікери “УПЦ” мали б зателефонувати своєму патріарху і розказати йому про свою незалежність і самокерованість, як вони це розповідають своїм парафіянам”, – написав священник.

 

Comments are closed.