Священник УГКЦ Володимир Ващук із Червонограда на Львівщині 15 років працював за кордоном, аби здійснити свою мрію – звести храм та створити парафію у себе на Батьківщині. Про це йдеться у проекті телеканалу НТА «Все можливо», повідомляє LMN.

Настоятель парафії Пресвятої Богородиці Владичиці України працював на заробітках у Канаді. Робота іноді була дуже важка.

«Плитку клав, хліб пік на пекарні, я мусив за щось це все будувати. Прийшов сюди – тут було дуже мало людей і треба було заробити гроші», – розповідає священник.

За словами отця Ващука, на місці, де сьогодні звели храм, ще 20 років тому не було нічого.

«Був пустир, були такі хащі, як кажуть в нашому народі, закинуте місце, нікому не потрібне. Збігалися наркомани, алкозалежні, тобто місце, де нормальна людина не могла ступити, бо було небезпечно», – поділився отець.

В Торонто на заробітках розповідав українцям, що парафія – це його третя дитина. Саме тому отець Володимир повернувся в Україну та реалізував свою мрію.

«Воно все зроблене з любов’ю, з такою, знаєте, відданістю… Я завжди казав – це моя третя дитина, яку я народив і далі вкладаю в неї, виховую і все з любов’ю», – зізнався о. Володимир.

Окрім того, Володимир Ващук відкрив парафіяльну пекарню та першу катехитичну школу в Червонограді.

 

Comments are closed.