Єпископ Києво-Житомирської дієцезії в Україні Віталій Кривицький розділяє думку, що президента США Джо Байдена, який є католиком, не потрібно допускати до причастя, поки він не покається і не припинить підтримувати аборти та нищити інститут традиційної сім’ї.

Про це єпископ РКЦ сказав в інтерв’ю Релігійній правді.

«Я на боці заповіді, яка каже «Не вбивай», і людина, яка просуває абортивні програми різними способами, вона сама себе виключає зі спільноти Церкви», – наголосив єпископ Віталій.

Єпископ Києво-Житомирської дієцезії РКЦ в Україні Віталій Кривицький

Він зауважив, що будь-яка дискусія у цьому питанні є недоречна: «Коли людина зробила гріх, та й зробила його публічно, вона не може маніфестувати публічно своє сопричастя з Церквою, яке саме виявляється під час прийняття Пресвятих Дарів, тобто Святого Причастя».

Єпископ зауважив, що коли факти є явними, священник просто не має права причащати, незважаючи на статус цієї людини – чи то президент, чи прибиральник з вулиці.

«І те, що священник каже: вибач, але ти не можеш без навернення приступити до Причастя – треба прийняти. Святий Амвросій Медіоланський не впустив імператора до храму, доки він не покаявся. Він сказав про це прямо. Може, не кожен священнослужитель може сказати так радикально, але він є покликаний до того, щоб в дусі Іоана Хрестителя сказати цареві, що він робить гріх», – наголосв він.

Comments are closed.